Friday, Jul 3, 2020
HomePosts Tagged "систем"

Југохром на почетокот на минатиот месец ја доби дозволата за изградба на комплетниот систем за отпрашување и се надевам дека до почетокот на идната година ќе биде готов првиот погон кој ќе го содржи системот за отпрашување на печките број 7 и 8 кои покриваат

Read More

Нефункционалниот систем е причината за недовербата во Избирачкиот список, констатира Граѓанската асоцијација МОСТ. МОСТ даде препораки како да се остранат сите воочени недоследности. Граѓаните треба да ги пријавуваат сите воочени недоследности: да ја проверат својата адреса, да го проверат и старото и новото име на улицата,

Read More

Технички проблеми, паднат систем и нелогични прашања го одбележаа стартот на екстерното тестирање на матурнатите. Во дел од училиштата, тестирањето не почна навреме, а учениците чекале повеќе од час и половина за да се покрене системот. Од Државниот испитен центар (ДИЦ) и Министерството за образование

Read More

Јавното сообраќајно претпријатие ги објави цените на билетите, согласно новиот интегриран тарифен систем. Цената на билетот во автобусите на Јавното сообраќајно претпријатие ЈСП Скопје што се купува кај возачот и по воведувањето на новиот електронски систем нема да се промени и ќе изнесува 35 денари,

Read More

По жестоките реакции во јавноста, ЈСП и Градот Скопје соопштија дека денеска одлучиле да си го повлечат предлогот за поскапи билети во автобусите, кој предвидуваше од Први јануари билетот да „скокне“ од 35 денари на цели 60 денари. Градоначалникот на Скопје на денешната прес конференција смирува,

Read More

Наближува Нова година, стартот на електронската наплата во јавниот превоз во Скопје, а сепак помеѓу граѓаните сеуште постојат многу недоумици. Од ЈСП, со цел дообајснување на сите дилеми, во текот на вчерашниот ден објавија објаснување за новите електронски картички. Според новите правила, секој патник, без разлика

Read More

Наближува 1ви Јануари, стартот на електронската наплата во јавниот превоз во Скопје, а сеуште на површината има многу нејаснотии за граѓаните кои користат јавен превоз. На безмалку 20 дена пред почетокот на новиот проект, скопјани сеуште не знаат кога и каде ќе може да набават

Read More

Нешто повеќе од еден месец пред стартот на електронската наплата во јавниот градски превоз, приватните превозници се соочуваат со многу чудни и нејасни работи. Ним не им е јасно дали сите ќе влезат во електронската наплата, бидејќи нема да бидат вклучени на сите линии и

Read More

Microsoft апелира од сите корисници итно да ја инсталираат најновата надградба на сите Windows оперативни системи, затоа што е откриен софтверски баг. Овој проблем ги нападнал сите верзии на Windows, при што компанијата исфрлила надградба за сите оперативни системи за кои престанал да дава поддршка. „Ранливоста на системот овозможува

Read More