Протестирам. Оваа парола најмногу се користеше за време на Шарената револуција, но изгледа речиси секој може да се пронајде во неа. Протестот како израз на незадоволство, неодобрување и револт, би требало да ги менува политичките одлуки и да креаира општествени политики според волјата на граѓаните.

Read More

Големата офанзива за која се подготвува Никола Груевски почнувајќи од Прогласот на партијата против меѓународно мешање во внатрешните работи и директното опоменување на странските амбасадори, па најавата на истребувањето на Сорос во Македонија, како и опомената кон опозицијата дека ВМРО-ДПМНЕ нема да седи мирно ако

Read More

Обидот на албанските новороденчиња да бидат поголеми Албанци од најголемиот Албанец, ќе ги збрише од македонската политичка сцена уште пред да направат првиот нивен чекор. Командат Али вешто ги намами и ги стави во иста каша двајцата нови и надежни опозиционери. Па така наеднаш довчерашните

Read More

Чудна, тешка, напорна, но истовремено и полна со надеж, живот, хуманост… Година на избори, каде одлучувавме за многу повеќе од само еден парламентарен состав. Одлучивме дека нема повеќе да бидеме тивки. Одлучивме дека доста е од режим и покорност! Година на единство. Бевме сплотени заедно, шарени

Read More

Ако очекувавте дека барем за време на празниците ќе одморите од се поотровниот однос кој меѓусебно го имаат македонските политичари очигледно сте се излажале бидејќи бевме торпедирани на повеќето медиуми со ГИГА МЕГА УЛТРА интервјуто на Никола Груевски во кој тој продолжи да ги обвинува

Read More

Бадник - За православните, празник кој сплотува и обединува. Еден од најголемите и најтешките празници во христијанскиот свет. За оној христијански свет за кој партијата на власт цело време зборува. Големите „демохристијани“ кои зборуваа за исламистички закани и црни верски сценарија. Истите тие „демохристијани“ кои

Read More

Според моменталната состојба резултатите од изборите се уште не се конечни бидејќи се поднесени приговори до ДИК од СДСМ и БЕСА за преиспитување на гласањето во две изборни единици што може суштински да влијае врз промена на мандатите. Но, засега да размислуваме според актуелната состојба

Read More

Трамп победи, a славјето се уште не престанува и тоа не во САД туку овде кај нас, каде што и тој самиот уживаше најголема подршка. На почеток морам да признаам дека и мене не ми беше до крај јасна причината поради која некои аналитичари,

Read More

“Просечниот” Македонец кој патем е лидер на партијата на власт, во продолжението на неговото популистичко лудило каде што тој преку неговиот Ајфон во едно медиумско реалити шоу глуми дека ги решава проблемите на со него “еднаквите” просечни македонски граѓани, што всушност претставува само една убава

Read More

Прекрасно и незаборавно беше чувството на крајот на септември 2011 година. По 24 дена одвоен од огништето, од најблиските, од дождливиот и ладен Каунас, во друштво на најдобрите (привилегијата беше моја) пристигнав во Скопје. Сончев, топол ден. Си реков - Ех, ова е Македонија. На пистата

Read More
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com