Sunday, Jun 28, 2020
HomePosts Tagged "Нова"

Новата банкнота од 50 евра со подобри безбедносни карактеристики ќе влезе од 4 април во оптек, а во првата фаза ќе бидат пуштени 5,4 милијарди евра банкноти. Новата банкнота, со портрет на божицата Европа, лик од грчката митологија, има унапредени безбедносни карактеристики како би се отежнало

Read More

Спортскиот центар Борис Трајковски најави изградба на нова сала која ќе биде со три функции и ќе има специјални терени за тенис, боречки спортови и гимнастика. Во новиот комплекс е замислено да се развиваат овие индивидуални спортови кои може да привлечат многу нови млади таленти,

Read More

Граѓаните на населбата Радишани во општина Бутел ќе може да ја користат новата детска градинка со капацитет за 120 деца со што надлежните очекуваат да се намалат листите на чекање за згрижување. Во градинката има 5 занимални и посебна медицинска соба во која ќе се

Read More

Конечно можеме да видиме како изгледа новата голгонајавувана банкнота од 50 евра. Следната година пристигнуваат новите банкноти од 50 евра. Европската централна банка го претстави новиот изглед на една од најкористените и најчесто фалсификувани банкноти од Еврозоната, што воедно беше и причина за промена. - Воведување

Read More

Претпоследниот ден од годинава ни донесе почист воздух во најзагадените градови за да може на раат да ги прославиме празниците без секојдневните канцерогени честички на кои се навикнавме. Годинава која изминува беше навистина бурна за нас и нашата држава, политичките и безбедносни трубуленции кои ја

Read More

Наближува Нова година, стартот на електронската наплата во јавниот превоз во Скопје, а сепак помеѓу граѓаните сеуште постојат многу недоумици. Од ЈСП, со цел дообајснување на сите дилеми, во текот на вчерашниот ден објавија објаснување за новите електронски картички. Според новите правила, секој патник, без разлика

Read More

Наближува 1ви Јануари, стартот на електронската наплата во јавниот превоз во Скопје, а сеуште на површината има многу нејаснотии за граѓаните кои користат јавен превоз. На безмалку 20 дена пред почетокот на новиот проект, скопјани сеуште не знаат кога и каде ќе може да набават

Read More

Една Нова Година, а две елки. Градот Скопје годинава ќе постави две невогодишни дрва кои ќе бидат со повпечатливи димензии и тоа: Едната, висока 9 метри, ќе се постави кај Зоолошката градина и ќе го краси булеварот „Илинден“, а нејзината двојно поголема копија ќе се

Read More

На политичката сцена во Македонија доаѓа нова партија, Левица, зад која стојат членови на левичарските движења „Ленка“ и „Солидарност“, Комунистичката партија на Македонија и од поединци левичари. Партијата ќе се залага за работнички права и за социјална правда, за демократизација на сите сфери на живеењето и

Read More

Уште една албанска телевизија во македонскиот етер. ТВ Шења ќе почне да зрачи од понеделник, а ќе може да се гледа на територија на цела Македонија, но и во Албанија и Косово. Главен уредник на оваа телевизија, која ќе емитува програма и на македонски и на албански

Read More