Wednesday, Jul 8, 2020
HomePosts Tagged "Скопска"

Стари и речиси пред распаѓање- вакви се камионите со кои пожарникарите кои војуваат со огнените стихии и да им помогнат на граѓаните на Скопје. Пожарникарите бараат камионите да бидат заменети со нови модели за да можат побрзо и поефикасно да делуваат. Сепак, командирот на бригадата,

Read More

Наближува 1ви Јануари, стартот на електронската наплата во јавниот превоз во Скопје, а сеуште на површината има многу нејаснотии за граѓаните кои користат јавен превоз. На безмалку 20 дена пред почетокот на новиот проект, скопјани сеуште не знаат кога и каде ќе може да набават

Read More

Тест-фазата од електронскиот систем за наплата на Јавното сообраќајно претпријатие е во тек, а од претпријатието сѐ уште ги испитуваат предностите и слабостите со кои се соочуваат не само тие, туку и нивните патници. Одговорните од ЈСП велат во оваа тест-фаза постепено се тестираат одредени

Read More

Градот Скопје го промовираше Проектот за воведување Систем за автоматска локација на возила и Систем за електронска наплата во автобусите на јавниот градски превоз. Се воведуваат два вида картички-"моја скопска" персонализирана (со фотографија и лични податоци) и "скопска" неперсонализирана картичка, пренесува Вечер. Пробниот период почнува од

Read More