Friday, Jul 10, 2020
HomePosts Tagged "Нова Година"

Од архивите на германската полиција протече нов документ кој покажува многу пострашна слика за ноќта на дочекот на новата година во Германија според кој во сексуални напади биле вклучени околу 2000 мажи од кои добар дел биле мигранти кои неодамна пристигнале во земјата. За една вечер

Read More

Скопје во четврток ќе ја одбележи кинеката Нова година. Втора година по ред ќе биде одбележана во грлавниот град со голем број културни настани и манифестации. Во Македонскиот народен театар, културниот ансамбл од Нанчанг пред присутните ќе презентира традиционална музика и танци. Наредниве неколку денови официјална делегација

Read More

Денеска во Велес нема да има организиран пречек на Новата година на отворено во градот. Имено, Градоначалникот Чадиев изјави дека имало слаб интерес, а цените за изведувачите биле високи, па поради тоа според Чадиев не се исплаќа да се ангажира озвучување и пејачи за пречек. Велешките локали

Read More

И покрај големата бројка на граѓани кои нема да одат надвор од границите за најлудата новогодишна ноќ, понудите на туристичките агенции примамиле многу Македонци дочекот за Нова година да го поминат во соседството или во некоја европска метропола. Покрај градовите како Истанбул, Виена, Прага и

Read More

И во Скопје има брзи Дедомразовци, барем тоа го докажаа околу 300 учесници облечени во костумот на најомилениот лик на децата за време на новогодишните празници. Исто како и лани трката на Дедомразовци го збогати празничното расположение на скопјани.Дедомразовците во втората трка од овој вид,

Read More

Во најубавиот дел од годината, период кој, најмногу за децата, е синоним за зближување, топлина, радост и насмевки, Фондацијата Ѓорѓија – Џорџ Атанасоски  се погрижи за тоа што повеќе деца да ја почуствуваат оваа магија.Директорот на Фондацијата - Николас Атанасоски го посети СОС Детското село

Read More

По жестоките реакции во јавноста, ЈСП и Градот Скопје соопштија дека денеска одлучиле да си го повлечат предлогот за поскапи билети во автобусите, кој предвидуваше од Први јануари билетот да „скокне“ од 35 денари на цели 60 денари. Градоначалникот на Скопје на денешната прес конференција смирува,

Read More

Испратете ја во спортски дух оваа 2015 година со празничната Дедомразовска трка, на која се добредојдени сите оние кои сакаат Скопје да заличи празнично и позитивино. Стартната позиција нза трката е Плоштад Македонија, учеството чини 199 денари, а секој пријавен добива стартен број и новогодишна црвена

Read More