Friday, Jun 26, 2020
HomePosts Tagged "електронски"

Приватните претпријатија „Слобода превоз“ и „Макекспрес“ кои учествуваат во јавниот градски превоз не се подготвени да стартуваат со електронската наплата од 1 мај. Тоа значи дека граѓаните кои имаат електронски картички и ги користат во автобусите на ЈСП нема да можат да се возат со

Read More

Жителите од скопска Кисела Вода собраа точно 4.240 килограми електронски и електричен отпад. Изминатите 30 дена граѓаните од сите урбани заедници од домовите ги изнесоа старите и неупотребливи електрични апарати, компјутери и компјутерска опрема, телевизори, видеорекордери, музички системи. Организатори на акцијата за собирање електронски и електричен

Read More

По жестоките реакции во јавноста, ЈСП и Градот Скопје соопштија дека денеска одлучиле да си го повлечат предлогот за поскапи билети во автобусите, кој предвидуваше од Први јануари билетот да „скокне“ од 35 денари на цели 60 денари. Градоначалникот на Скопје на денешната прес конференција смирува,

Read More

Демократската Обнова на Македонија (ДОМ), или попозната како „партија на Зелените“ упати остра реакција до Град Скопје за предвиденото поскапување на градскиот превоз и разните рестриктивни мерки во однос на него. Наместо да се преземат мерки за намалување на загадувањето и да се стимулира јавниот превоз,

Read More

Наближува 1ви Јануари, стартот на електронската наплата во јавниот превоз во Скопје, а сеуште на површината има многу нејаснотии за граѓаните кои користат јавен превоз. На безмалку 20 дена пред почетокот на новиот проект, скопјани сеуште не знаат кога и каде ќе може да набават

Read More

Нешто повеќе од еден месец пред стартот на електронската наплата во јавниот градски превоз, приватните превозници се соочуваат со многу чудни и нејасни работи. Ним не им е јасно дали сите ќе влезат во електронската наплата, бидејќи нема да бидат вклучени на сите линии и

Read More

Со новиот систем на наплата, патниците ќе можат да плаќаат со повикување на бројот 185, со доблужување на мобилниот телефон до валидаторот и со СМС-порака. Вадењето на персонализирана електронска картичка чини 250 денари, а семејната 200 денари. Оние патници, пак, што не се возат редовно со

Read More

Градот Скопје го промовираше Проектот за воведување Систем за автоматска локација на возила и Систем за електронска наплата во автобусите на јавниот градски превоз. Се воведуваат два вида картички-"моја скопска" персонализирана (со фотографија и лични податоци) и "скопска" неперсонализирана картичка, пренесува Вечер. Пробниот период почнува од

Read More

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска ќе објави повик за поднесување електронско барање за финансиска поддршка за инвестиции за модернизација на земјоделски стопанства од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2015 година. Поради тоа, Агенцијата апелираше сите заинтересирани навремено да ги

Read More