Monday, Jun 24, 2024
HomeГОВОРНИЦАИнтервју

За помалку од десет години македонските термоцентрали на јаглен ќе бидат затворени. Енергетските потреби ќе мора да се надоместат од обновливи извори, а за вработените и регионите кои се економски зависни од рудниците да се обезбеди праведна транзиција

Read More
POST TAGS:

Дигиталниот маркетинг прерасна во една од клучните алатки за поврзување на бизнисите со корисниците во пикот на пандемијата и актуелната состојба се чини дека дополнително ја разви оваа гранка која бележи подем во земјава, а со тоа и простор за ангажирање на нови кадри и

Read More

Тектонски промени во медиумите нема да се случат преку ноќ, без оглед што партиите макотрпно преговараа под превезот на подобрување на новинарството и професионалните стандарди. Неинформирана јавност не може да носи правилни одлуки и да се стреми кон креирање функционално демократско општество каде носителите на

Read More

Хартиените билети за градскиот превоз со возилата ЈСП се целосно повлечени од продажба и корисниците ќе мора да ги активираат новите електронски картички или пак да купат билет од возачот. Исто така воведена е и можност за плаќање на билет со мобилен телефон преку испраќање

Read More

Нашата земја се соочува со голем проблем кога станува збор за комуналниот отпад и неговото нерационално искористување. Врз основа на количините регистрирани во Европските земји, се проценува дека граѓаните на Република Македонија во урбаните средини произведуваат околу 300 килограми отпад по жител годишно. Половина од

Read More

Професијата на стјуардеса е сон на многу девојки и во последно време е се поизразена меѓу младите. Стјуардесата мора да биде стрплива, толерантна, спремна да помогне во секој случај, и пред се да остане прибрана и во кризни моменти. Кои се другите особини што треба

Read More

По неколку годишна пауза од македонската музичка сцена,  финалистката на некогашното музичкото шоу во 2011 год. Идол, Анита Мицова, деновиве e повторно активна со нова песна, која воедно е најава за нејзиниот албум. Тоа беше повод да направиме едно кратко интервју, да дознаеме нешто повеќе

Read More

По вчерашните терористички напади во Париз, ситуацијата полека се враќа во нормала. Низ градот се појавува одредена раздвиженост, иако, како што велат, не стравуваат од нови напади, сепак надлежните внимателни. [caption id="attachment_23754" align="alignright" width="218"] Оливера Димеска, универзитетски професор во Париз, Франција[/caption] Оливера Димеска, Македонка која живее и

Read More

Фудбалот е најважната споредна работа на светот, но факт е дека овој спорт е позастапен кај посилниот пол. А кога станува збор за делењето правда, дали жените можат да се носат рамо до рамо со мажите? Тамара Стојкова разговараше со Ангела Рајчевска, за фудбалската кариера

Read More

  Ве носам во театар ,,Чекори”, за да зачекориме заедно во алтернативната драмска уметност. Бев и видов, дека тоа е театар кој не ви се наметнува туку ви дава можност да го изберете. Тие се група актери, вљубеници во нејзиното величество сцената. Не сакаат да создадат

Read More