Thursday, Feb 27, 2020
HomePosts Tagged "јануари"

Јануари е месецот кога правосланите христијани слават неколку празници. За сите граѓани на Македонија, 1-ви и 7-ми јануари се слободни денови, додека на 6-ти и 19-ти ќе одмараат само граѓаните со православна вероисповед. За сите граѓани на РМ 01 јануари (петок), Нова Година 07 јануари (четврток), Божик,

Read More

Наближува Нова година, стартот на електронската наплата во јавниот превоз во Скопје, а сепак помеѓу граѓаните сеуште постојат многу недоумици. Од ЈСП, со цел дообајснување на сите дилеми, во текот на вчерашниот ден објавија објаснување за новите електронски картички. Според новите правила, секој патник, без разлика

Read More