Tuesday, Jan 26, 2021
HomePosts Tagged "картички"

Бугарскиот државјанин Ј.Ј.И. (29) доби кривична пријава поради сомнение за правење, набавување или отуѓување средства за фалсификување и изработка и употреба на лажна платежна картичка. Ј.Ј.И. во периодот од 12.02 до 24.02.2016 година неовластено набавил уреди за снимање на банкарски податоци и банкарски податоци од вистински

Read More

Приватните претпријатија „Слобода превоз“ и „Макекспрес“ кои учествуваат во јавниот градски превоз не се подготвени да стартуваат со електронската наплата од 1 мај. Тоа значи дека граѓаните кои имаат електронски картички и ги користат во автобусите на ЈСП нема да можат да се возат со

Read More

По жестоките реакции во јавноста, ЈСП и Градот Скопје соопштија дека денеска одлучиле да си го повлечат предлогот за поскапи билети во автобусите, кој предвидуваше од Први јануари билетот да „скокне“ од 35 денари на цели 60 денари. Градоначалникот на Скопје на денешната прес конференција смирува,

Read More

Демократската Обнова на Македонија (ДОМ), или попозната како „партија на Зелените“ упати остра реакција до Град Скопје за предвиденото поскапување на градскиот превоз и разните рестриктивни мерки во однос на него. Наместо да се преземат мерки за намалување на загадувањето и да се стимулира јавниот превоз,

Read More

Наближува 1ви Јануари, стартот на електронската наплата во јавниот превоз во Скопје, а сеуште на површината има многу нејаснотии за граѓаните кои користат јавен превоз. На безмалку 20 дена пред почетокот на новиот проект, скопјани сеуште не знаат кога и каде ќе може да набават

Read More

Процесот на иаздавање електронски картички и официјално започнува. Истите картички граѓаните можат да ги набават на посебните инфо центри на ЈСП. Двојниот систем на стара и нова наплата во јавниот превоз ќе се одвива паралелно се до крајот на годината. Директорот на ЈСП Скопје, Игор Танушевски,

Read More