Sunday, Jul 23, 2017

Косплеј-cosplay (costume play) е активност кога лица се облечени како ликови од било какво фиктивно дело (книга, филм, аниме, манга, западен стрип). Косплејот потекнува од Јапонија од доцните 70 - ти кога една мала група на аниме љубители носи костими на своите омилени аниме ликови. Она

Read More

Навикнати сме да ги гледаме познтите личности скоцкани и гламурозни, но тоа не значи дека ти се такви само што ќе станат од спиење. Позади нив стои цел тим од луѓе кои им помагаат на ѕвездите да изгледаат беспрекорно, без разлика дали станува збор за

Read More

Дали накогаш ви се случило да се разбудите со огромен мамурлак, но никаква меморија од предходната вечер? Можете да замислите колку биле изненадени овие луѓе кога виделе што направила пијаната верзија од нив.

Read More

Стилот на припадниците на кралското семејство секогаш бил под лупата на модните критичари, бил осудуван а неретко и споредуван. Стилските избори на војвотката Кетрин честопати се споредувани со модните парчиња кои ги носела принцезата Дијана за важни настани. Погледнете ги сличностите во стилот на двете модни икони

Read More

Вулканите се места каде што излегува вжарен карпест материјал од внатрешноста на земјата. Овој материјал понекогаш доаѓа од длабоките зони на кората, каде се стопил како последица на покачување на температурата и притисокот. Во други случаи, стопената маса потекнува директно од внатрешната обвивка. Вулкани нема

Read More