Friday, Jul 3, 2020
HomePosts Tagged "моја скопска"

ЈПС ќе започне да ги применува електронските билети од 1 јануари 2016-та за, но доколку не ги користите и купувате билети од возачите ќе платите многу поскапо. Од Нова година тие што немаат електронски картички кај возачот ќе треба да платат дури 60 денари за

Read More

Наближува Нова година, стартот на електронската наплата во јавниот превоз во Скопје, а сепак помеѓу граѓаните сеуште постојат многу недоумици. Од ЈСП, со цел дообајснување на сите дилеми, во текот на вчерашниот ден објавија објаснување за новите електронски картички. Според новите правила, секој патник, без разлика

Read More

Процесот на иаздавање електронски картички и официјално започнува. Истите картички граѓаните можат да ги набават на посебните инфо центри на ЈСП. Двојниот систем на стара и нова наплата во јавниот превоз ќе се одвива паралелно се до крајот на годината. Директорот на ЈСП Скопје, Игор Танушевски,

Read More

Градот Скопје го промовираше Проектот за воведување Систем за автоматска локација на возила и Систем за електронска наплата во автобусите на јавниот градски превоз. Се воведуваат два вида картички-"моја скопска" персонализирана (со фотографија и лични податоци) и "скопска" неперсонализирана картичка, пренесува Вечер. Пробниот период почнува од

Read More