Доколки спиете повеќе од девет часа тоа би можело да биде еден од знаците дека во иднина би може Алцајмеровата болест. Научниците откриле дека луѓето што редовно поминуваат многу време в кревет имаат двапати поголем ризик да заболат и почнуваат да страдаат од деменција

Read More

Најновото истражување направено во Лондон покажало дека луѓето кои конзумираат овошје и зеленчук по десет пати на ден би можеле да имаат подолг живот во однос на оние кои тоа не го применуваат. Експертите од лондонскиот колеџ „Империјал“ заклучиле дека со таквите навики во исхраната

Read More

Сега почнува сезоната на лимонот, овошјето полно витамини и здравје.Го намалува холестеролот, го јакне имунитетот, го снижува крвниот притисок, има и антиканцерогени дејства. Пациентите кои при едно истражување користеле лимон имале помал ризик за тешки заболувања. Тој содржи тон витамини, особено витамин Ц, минерали и органски киселини

Read More

1. Болка во желудникот Сте јаделе тешка и мрсна храна која ви предизвикала болка во желудникот? Напијте се малку ракија и веднаш ќе ја смирите. 2. Болка во забите Напијте се малку ракија и држете ја истата на болниот заб, протресете, а потоа плукнете ја. Повторете

Read More

Доколку редовно земате парацетамол во поголема доза од дозволената – доаѓа до токсични дејства во црниот дроб. Парацетамол се користи за намалување на висока температура и против силни болки. Во случај да земете дози поголеми од пропишаните, анализите на британското списание BJCP (British Journal of

Read More

Дали сте ги забележале белите ленти кои сѐ почесто се појавуваат на пилешкото месо? Сѐ повеќе експерти предупредуваат на оваа појава, која, всушност, е нарушување на тонусот на мускулите на живината. Имено, резултатите на една студија објавени во италијанско научно списание покажуваат дека во современото

Read More

Неквалитетната исхрана е основна причина за крцкави нокти, кои во текот на поладните месеци можат да претрпат и поголеми оштетувања, бидејќи се изложени на ниски температури. Тоа е само една од причините да започнете да се грижите за квалитетот на вашата исхрана. Меѓу намирниците кои

Read More

Малите деца треба да излегуваат надвор и во зима. Но, не и во длабоки минусни температури. Педијатрите препорачуваат, секогаш кога временските услови се доволно стабилни - излезете со детето на прошетка. Не е препорачливо да го шетате детето на температура пониска од пет целзиусови степени.

Read More

Милијардерот Бил Гејтс се надева дека светот следната година нема да го погоди посериозна епидемија на грип, имајќи го во предвид фактот дека човештвото, поради недоволно развиен систем на одбрана, се наоѓа во ранлива состојба. Во едно интервју Бил Гејтс изјави дека светот моментално е

Read More

Новите студии покажаа дека миризливите свеќи и освежувачите на воздухот можат да претставуваат сериозен ризик за здравјето на луѓето. Ова не се однесува само на миризливите свеќи на кои им се додаваат ароматични масла, туки и на различни освежувачи (особено, оние кои се вклучувата во

Read More
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com