Sunday, Jun 28, 2020
HomeРЕФЛЕКТОРДизајн (Page 6)

Мостот Санијан во Пекинг „оживеал“ за нешто помалку од два дена благодарение на импресивните кинески инженери, работници и градежната оператива. На забрзаната снимка на каналот CCTV Америка можете да ги проследите монтажата на конструкцијата на мостот, асфалтирањето, поставување на сигнализацијата и сечење на лентата. Битно е да

Read More

Феноменално решение за оние кои обожуваат да се „камуфлираат“ од глава до пети во своето ќебе. Се нервирате кога ќе ви излезе петата надвор од прекривката? Повеќе нема простор за паника - едноставно ви треба вреќа за спиење во облика на мечка. Еико Ишизава, уметникот на

Read More

Некои луѓе се екстремно талентирани. Овој човек направил вистинско ремек дело од дрвото кое му пречело во дворот. Кога почнал со работа, никој не знаел што сака да направи, но кога завршил сите биле импресионирани.

Read More

Фокусот на домашната дизајн сцена, како и на сите заинтересирани за македонската продукција ќе биде ставен на петтото издание на Неделата на дизајн во Скопје кое започнува во четврток 26 ноември. Еден од главните новитети оваа година е преселувањето на манифестацијата во Јавна соба како

Read More

Од отпад до уметничко дело. Еколошки ангажираните уметници и креативци, кои сакаат својата приказна да ја раскажат низ стари лименки, пластични и стаклени шишиња, тегли, капачиња, картонски кутии, конзерви, амбалажи од козметика и средства за чистење, пластични чаши,

Read More

Годинешното издание на Скопје постер фестивал ќе биде посветено на лицата со хендикеп под мотото „Enabled for Disabled“ и со изложбите во Младинскиот културен центар ќе започне од 30 ноември, па ќе може да се посети до 5 декември. Изложени ќе бидат постери од огромен

Read More

Се замислувате ли себеси во некој студен, по можност дождлив или снежен ден, се топлите пред печка, пиете топло чајче и сте стуткани во ќебе? Но не обично, туку - џиновско. Креативецот на ова чудотворно парче е 42-годишната Џеки Финк која со помош на големи и

Read More

Лукас Музејот кој се грижи за сите иконски филмски костуми, делови од сетот, продукциски предмети, оружја и уникатни филмски детали ќе има голема изложба во Њујорк со изложбата Star Wars.   На изложбата ќе бидат прикажани највпечатливите експонати од филмската сага кои со децении се дел од

Read More