Sunday, May 20, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРДизајнВидео: Само Кинезите можат за 43 часа целосно да реконструираат мост

Видео: Само Кинезите можат за 43 часа целосно да реконструираат мост

Мостот Санијан во Пекинг „оживеал“ за нешто помалку од два дена благодарение на импресивните кинески инженери, работници и градежната оператива. На забрзаната снимка на каналот CCTV Америка можете да ги проследите монтажата на конструкцијата на мостот, асфалтирањето, поставување на сигнализацијата и сечење на лентата. Битно е да се напомене дека монтираната челична конструкција била тешка неверојатни 1.300 тони.