Sunday, Sep 27, 2020
HomePosts Tagged "конкурс"

Министерството за образование и наука ги објави конечните резултати од првиот приемен рок од Конкурсот за прием на ученици во јавните ученички домови во Република Македонија за учебната 2017/2018 година. Од МОН наведуваат дека електронското пријавување е активно од вчера се додека има слободни места, за

Read More

Битолскиот градоначалник Владимир Талески, од куќен притвор распишал конкурс за избор на директор на Јавното комунално претпријатие „Нискоградба“ од Битола. На интернет-огласникот „Најди работа“ на 3 септември е објавен оглас во кој стои дека градоначалникот на Општина Битола распишува јавен конкурс за избор на директор

Read More

Македонскиот олимписки комитет (МОК) објави повторен (вториот по ред) конкурс за избор на идејно-архитектонско решение за изградба на „Олимписка куќа“ во Скопје. Станува збор за проект кој вклучува изведба на административно-деловен објект, со музеј и одделен клуб-ресторан во склоп на идното здание. Архитектите и заинтересираните бироа

Read More

МВР распиша нов конкурс за 600 нови кандидати кои треба да станат дел од македонската полиција и според условите не треба да бидат постари од 24 години. Деталните услови за конкурсот се објавени во дневниот печат, а од МВР посочуваат дека за обуката која трае

Read More

Министерството за одбрана на Република Македонија во средата го објави новиот конкурс за идни пилоти во Армијата на Република Македонија. - Ги повикуваме сите млади лица до 27 годишна возраст, кои ги исполнуваат општите и посебните критериуми и кои имаат силна мотивираност да бидат дел од

Read More

Остана уште само една недела за пријавување на студентите за конкурсот „Патуваме во Европа 2016“. Деветта година по ред преку проектот „Патуваме во Европа“ 12 студенти од Македонија ќе добијат уникатна можност да ја истражуваат Европа и да ја промовираат својата земја. Конкурсот е отворен

Read More

Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ денеска го објави конкурсот за академската 2016/17 година додипломски студии. Во рамки на универзитетот, за сите студиски програми, слободни се вкупно 10 535 места. За редовни студенти во државна квота, резеревирани се 6 606 места, додека за редовни студенти со кофинансирање

Read More

Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ Скопје, го распиша новиот Конкурс за запишување на студенти/питомци за потребите на Министерството за одбрана и Армијата на Република Македонија и студенти за насока кризен менаџмент, заштита и спасување на прв циклус на студии за студиската 2016/2017 година. Од Министерството за

Read More

Здружението за социјални иноваци „АРНО“ распишува конкурс за идеи/проекти за зелени бизнис идеи кои промовираат традиционална изработка на производи, кои користат ресурси од локалната заедница и кои потикнуваат иновативни идеи за развој на животната средина во Македонија, Албанија, Црна Гора, Србија и Косово. Конкурсот се одржува

Read More

Техничкиот министер за внатрешни работи Оливер Спасовски на кандидатите кои поминаа обука за полицајци им посочи дека нема пречки за нивно вработување од никакви политички причини, но тој нема овластување да ги вработи се додека се распишани изборите што е законска пречка. Денес кандидатите излегоа

Read More