Tuesday, May 22, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРДизајнОд отпад до уметничко дело – дали сте креативец?

Од отпад до уметничко дело – дали сте креативец?

Од отпад до уметничко дело. Еколошки ангажираните уметници и креативци, кои сакаат својата приказна да ја раскажат низ стари лименки, пластични и стаклени шишиња, тегли, капачиња, картонски кутии, конзерви, амбалажи од козметика и средства за чистење, пластични чаши,… оваа година ќе можат тоа да го направат преку конкурсот на Пакомак, Trash for art 2015.

Организаторот на наградниот конкурс Пакомак воведе мали промени во категориите и во правилата, но она што останува исто е очекувањето креативците да творат во целосна слобода и да ѝ се препуштат на фантазијата. Наградниот конкурс отворен е за возрасни и деца кои ќе се натпреваруваат во три категории: градинки, основни училишта и поединци и останати институции (средни училишта, факултети, невладини организации и други).