Friday, Sep 18, 2020
HomePosts Tagged "креативци"

Денеска во Музејот на град Скопје започна проектот „АртЛинк 2016“, кој треба да овозможи вмрежување на претставниците на креативните уметности во Македонија. Директорот на Музејот на Град Скопје Љубен Тевдовски изјави: „Ова е голем чекор за нас како институција, за Скопје како главен град на нашата држава и

Read More

Викендов во просториите на центарот за дизајн и иновации Јавна соба, а во соработка со МАТА, ќе се одржи предновогодишен Базар викенд каде 20 домашни мајстори и креативци ќе ги претстават своите уникатни парчиња, одосно накит, аксесоари, украси за домот и разни ракотворби. Она што претставува

Read More

По успешното завршување на Неделата на дизајн во Скопје, фокусот од дизајн и индустриско производство се префрла на занаетчиството, ракотворбите, односно целокупната креативност изразена преку вешта мануелната изработка на домашните мајстори. Јавна соба во соработка со МАТА го најавуваат првиот предновогодишен базар кој ќе се

Read More

Фокусот на домашната дизајн сцена, како и на сите заинтересирани за македонската продукција ќе биде ставен на петтото издание на Неделата на дизајн во Скопје кое започнува во четврток 26 ноември. Еден од главните новитети оваа година е преселувањето на манифестацијата во Јавна соба како

Read More