Wednesday, Mar 25, 2020
HomePosts Tagged "Зоран Ставревски"

Зоран Ставревски, долгогодишен министер во владата и кум на екс премиерот Никола Груевски се повлече од функцијата вице премиер за економски прашања, а како главна причина е наведено лошото здравје без повеќе детали за неговата состојба. Од Владата му посакуваат пред се добро здравје и

Read More

Владата повторно се задолжи за изградба на нов експресен пат меѓу Штип и Радовиш кој ќе биде надополнување на автопатот Скопје-Штип со тоа што зема креди од 64 милиони евра од Европската банка за обнова и развој. Предвидено е градежните активности да започнат во првите

Read More

Министерот за финансии Зоран Ставревски соопшти дека Светска банка одобрила доделување на поволен кредит во висина од 83 милиони евра за изградба на експресниот пат Крива Паланка - Ранковце. „Ќе се изгради во еден дел нов експресен пат, а на еден дел ќе се направи реконструкција

Read More

Денес министерот за финансии Зоран Ставревски го образложи предлог-буџетот за 2016 година, што го усвои Владата на Република Македонија. Идејата е развојна компонента преку повисокиот износ на капитални инвестиции, како и стабилност на ранливите категории. Станува збор за буџет кој се потпира на двата основни столба

Read More

Денеска министерот за финансии Зоран Ставрески го посети Прилеп за потпишувањето на договор за грант меѓу Министерството за финансии и општината за изградба на сообраќајница во индустриската зона Прилеп 1. Посетата помина во запознавање со начинот на кој општина Прилеп ги подобрува условите и поволностите за инвестиции и плановите

Read More

Струмичкиот регион беше еден од најпогодените во големите февруарски поплави и особено тешки штети претрпеа земјоделците чии посеви беа уништени, а големата количина на води ги одложи и пролетните сеидби. Проценката на штетите беше извршена од локалната комисија уште во јули, а дури сега ќе

Read More

Собранието на Република Македонија го изгласа ребалансот на буџетот за 2015-та кој добро ќе послужи за одржување во активност на повеќе започнати владини проекти во инфраструктурата и социјалните политики, но истовремено е добро скроен за ветувања пред гласачите со нови бенефиции и програми. Вицепремиерот и министер

Read More

Ребалансот на буџетот веќе е доставен до Комисијата за финансии и буџет на Собранието на Република Македонија и првиот финансиер Зоран Ставревски образложи дека нема да се кратат средства за ниту еден буџетски корисник, ниту пак ќе се сопрат веќе започнати проекти, напротив ќе има

Read More

Владата направи ребаланс на буџетот за 2015 година поради подобрата финансиска состојба и поголемиот извор на приходи од планираното кои пораснале за 14%. Буџетот ќе изнесува околу 3 милијарди евра, а од Министерството за финансии соопштија дека нема да има кратења на средства кај ниту

Read More