Saturday, Jun 6, 2020
HomePosts Tagged "изгласан"

Жителите на Дојран на референдум ќе се изјаснуваат дали се за отварање рудници или не во југо- источниот дел на државата. Советот на ова општина донесе одлука на 18 јуни дојранчани сами да одлучат дали се за или против отварање на рудниците Казандол и Башибос. Одлуката

Read More

Бразилскиот сенат вчера изгласа отповикување на бразилската претседателка Дилма Русеф заради прекршување на буџетските прописи и малверзации, со што заврши повеќемесечната политичка криза што го парализираше Бразил. Смената на Русеф беше очекувана, но политичката борба сѐ уште не е готова, пренесува агенцијата AP. Сега веќе поранешната

Read More

Со 67 гласа „за“ и шест „против“ владејачкото мнозинство во Собранието денеска во отсуство на опозицијата по скратена постапка го изгласа Законот за формирање на Универзитетот „Дамјан Груев“. Предлог-законот доби поддршка и по Бадентеровото мнозинство. Се работи за Универзитет за одбрана, безбедност и мир, а новиот

Read More

Собранието на Република Македонија попладнево едногласно со 111 гласа „за“ го донесе Законот за Јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите, по итна постапка. Согласно предложениот закон за Јавно обвинителство за гонење кривични дела поврзани

Read More

Собранието на Република Македонија го изгласа ребалансот на буџетот за 2015-та кој добро ќе послужи за одржување во активност на повеќе започнати владини проекти во инфраструктурата и социјалните политики, но истовремено е добро скроен за ветувања пред гласачите со нови бенефиции и програми. Вицепремиерот и министер

Read More