Sunday, Jun 7, 2020
HomePosts Tagged "ребаланс"

ВМРО-ДПМНЕ денеска поднесе интерпелација и против министерот за финансии Драган Тевдовски, што е четврта по барањето за смена, по поднесената интерпелација заминистерот за земјоделство, Љупчо Николовски, за министерот за надворешни работи, Никола Димитров, и за министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска „Министерот за финансии,

Read More

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски, на пленарната расправа за ребалансот на буџетот во Собранието, истакна дека со измените кои се направени ќе се забави развојот и економијата ќе стагнира. Тој додаде дека има кратење на капиталните инвестиции за 58 милиони евра, а зголемување на проекцијата за

Read More

Владата на Република Македонија на вчерашната седница го усвоила предлогот за изменување и за дополнување на буџетот на Република Македонија за 2017 година, по завршената амандманска расправа во собраниските комисии. Со оваа верзија на ребалансот, дополнета со амандмани од пратениците, се определуваат дополнителни 25 милиони

Read More

Собранието на Република Македонија во попладневниот дел од денешната расправа по дневниот ред на 117-тата седница едногласно со 82 гласа „за“ го донесе ребалансот на Буџетот за 2016 година со кој се обезбедуваат дополнителни 35 милиони евра за целосно обесштетување на поплавените на 6 август

Read More

Минусот во државната каса се зголемува, приходите останувата на исто ниво, трошењата на Владата растат. Ребалансот на Буџетот стигна во Собрание. Според новите буџетски проекции, дефицитот во апсолутен износ се зголемува за 31,5 милиони евра и ќе изнесува 375,9 милиони евра или 4% од БДП.

Read More

Владата планира нов ребаланс на буџетот поради покривање на штетите кои граѓаните ги претрпеа по поплавите. Владата оцени дека се потребни средства од 32,5 милиони евра кои планира да ги обезбеди преку корекција на државната каса. Тоа ќе биде втор ребаланс на буџетот оваа година.

Read More

Собранието на Република Македонија го изгласа ребалансот на буџетот за 2015-та кој добро ќе послужи за одржување во активност на повеќе започнати владини проекти во инфраструктурата и социјалните политики, но истовремено е добро скроен за ветувања пред гласачите со нови бенефиции и програми. Вицепремиерот и министер

Read More

Владата направи ребаланс на буџетот за 2015 година поради подобрата финансиска состојба и поголемиот извор на приходи од планираното кои пораснале за 14%. Буџетот ќе изнесува околу 3 милијарди евра, а од Министерството за финансии соопштија дека нема да има кратења на средства кај ниту

Read More