Saturday, Aug 15, 2020
HomeДЕНЕШНАЕкономијаСветка банка позајми пари за патот Крива Паланка – Ранковце

Светка банка позајми пари за патот Крива Паланка – Ранковце

Министерот за финансии Зоран Ставревски соопшти дека Светска банка одобрила доделување на поволен кредит во висина од 83 милиони евра за изградба на експресниот пат Крива Паланка – Ранковце.

zoran stavrevski1

„Ќе се изгради во еден дел нов експресен пат, а на еден дел ќе се направи реконструкција со што патот ќе биде безбеден за сообраќај и полесен за возачите“ – соопшти вицепремиерот Ставрески при посетата на Кривопаланечкиот регион.

Наскоро ќе биде објавен и тендер, па градежните активности на делницата долга 26.5 километри може да започнат напролет.