Tuesday, Feb 25, 2020
HomeДЕНЕШНАПолитикаСтавревски по 10 години се повлече од Владата, Миновски негов наследник

Ставревски по 10 години се повлече од Владата, Миновски негов наследник

stavrevski

Зоран Ставревски, долгогодишен министер во владата и кум на екс премиерот Никола Груевски се повлече од функцијата вице премиер за економски прашања, а како главна причина е наведено лошото здравје без повеќе детали за неговата состојба. Од Владата му посакуваат пред се добро здравје и надминување на личните предизвици и му се заблагодаруваат за досегашниот ангажман и големиот придонес.

kiril-minovski

Наследник на Ставревски најверојатно ќе биде Кирил Миновски, актуелниот директор на Управата за јавни приходи кој ќе биде предложен од страна на премиерот Емил Димитриев, а негово изгласување ќе се очекува на утрешната седница на Собранието на Република Македонија.