Monday, Apr 6, 2020
HomePosts Tagged "индустриска зона"

Гентерм ќе биде првата посериозна странска инвестиција во индустриската зона во Прилеп вредна 20 милиони долари и предвидено е со новата фабрика за автомобилски делови да се вработат околу 2000 лица. Изградбата е при крај, па работата се очекува да започне во март следната година,

Read More

Денеска министерот за финансии Зоран Ставрески го посети Прилеп за потпишувањето на договор за грант меѓу Министерството за финансии и општината за изградба на сообраќајница во индустриската зона Прилеп 1. Посетата помина во запознавање со начинот на кој општина Прилеп ги подобрува условите и поволностите за инвестиции и плановите

Read More