Saturday, Sep 26, 2020
HomePosts Tagged "граѓани" (Page 3)

Државната изборна комисија (ДИК) соопшти дека е во тек пријавувањето на граѓаните чии записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, односно за кои има несовпаѓање на податоците за граѓаните предмет на проверки во Избирачкиот список. До попладнево, можноста за пријавување ја

Read More

Груевски со последна средба со граѓаните на Радожда ја заврши посетата на Охридско-Струшкиот регион при која истакна реализација на повеќе ветени проекти од платформата на ВМРО-ДПМНЕ, а исто така ги слушна и предлозите за сите потреби и нови барања на жителите. Присутните побараа да се

Read More

Тотален хаос на улиците на Истанбул откако армијата се обиде да спречи ширење на масовни протести од демонстрантите кои се уште го поддржуваат Ердоган. Видеа на социјалните мрежи од граѓани прикажуваат како воен хеликоптер отвора оган најверојатно во зградата на државната телевизија ТРТ како и

Read More

ФЗОМ и натаму не одговара на кој начин и како ги информирале граѓаните за истекот на ЕЗК на кои не е наведено никаде до кога важат. На денешната прес конференција свикана по повод годишниот извештај на фондот директорите упатија прашањето за картичките да го упатиме

Read More

Уште само два дена остануваат за поднесување на барање во Агенцијата за катастар на недвижности за трансформација на корисничкото право на градежното неизградено земјиште во право на сопственост по сила на закон. Од Катастар ги повикаа сите граѓани кои се корисници на градежно неизградено земјиште кои

Read More

Во вторник жителите на Карпош најавија дека во 18 часот ќе ја блокираат крстосницата кај Сити мол. -Граѓаните од „Ние сме Карпош 4“, „Зелено Тафталиџе“ и другите засегнати жители сметаат дека е неопходно уште еднаш да се алармира за самоволието на локалната самоуправа на општината Карпош

Read More

Демонстрантите од „Шарената револуција“ напладне ќе блокираат три клучни локации во централното градско подрачје и тоа кај булеварот Киро Глигоров пред Црвениот крст, потоа ќе има марш од Судска палата до Министерството за правда, а блокирана ќе биде и улицата кај Соборниот храм. Целта на блокадите

Read More

Граѓаните на општина Карпош пред две недели се кренаа на протест против изградбата на станбен комплекс на Улица Букурешка. Денес, околу 8 часот изутрина, работници со механизација пристигнаа на теренот каде Акционерското друшво за станбен и деловен простор планира да издигне петкатница. Иако ги извадија лопатите

Read More

Обид да се сокрие гневот на граѓаните или да се заштити портата од уште повеќе боја. Денеска поратата Македонија беше прекриена со бели платна, слични на оние кои можеа да се забележат кога портата беше во изградба. Протестите на опозицијата кои се одржуваат секој ден

Read More

Од народот за народот е главната политичка мантра која ВМРО-ДПМНЕ ќе продолжи да ја применува и во претстојната предизборна кампања, па наместо со големи митинзи ќе одржува средби со граѓаните каде ќе им ги предочи причините зошто не се откажуваат од изборите иако се единствена

Read More