Saturday, Sep 26, 2020
HomePosts Tagged "граѓани" (Page 6)

Деталниот урбанистички план за изградба на современ и нов бит-пазар е изработен, а во тек е јавна анкета на која граѓаните ќе може да ги изнесат своите забелешки, жалби и сугестии за решенијата предвидени со него, информира вчера градоначалникот на Чаир, Изет Меџити. Јавната анкетата трае

Read More

Граѓаните утрово успеаа да ја спечат градежната механизација да руши гаражи на улицата Питу Гули, за да се отвори пат за градба на плацот на Водно. По скандирањата на граѓаните, градежната инспекција се повлече. Ова е втор пат како граѓаните со протест го бранат овој дел

Read More

Коалицијата „Граѓаните за Македонија“ вечерв 18:00 часот пред Владата на Република Македонија ќе одржи протестен марш наречен „УКА, БУКА, ОДИ СИ НИКОЛА!“ Според оваа асоцијација, премиерот Никола Груевски девет години владее со Македонија, притоа, како што се наведува, остварувајќи низа кривични дела и низа политички злодела.

Read More