Tuesday, Jun 2, 2020
HomePosts Tagged "пријавување"

Последен ден пред истекување на крајниот рок што го определи Владата за пријавување на настанатите штети на недвижниот имот, движниот имот, моторните возила, земјоделските површини и сточниот фонд од поплавите кои се случија на 6 август 2016 година, за оштетените од населените места Стајковци, Сингелиќ,

Read More

Владата го продолжи рокот за пријавување штети од страна на жителите од поплавените подрачја, па наместо до вчера, граѓаните ќе може да пријавуваат до среда, 7 септември. „Информираме дека краен рок за пријавување на настанатите штети (на недвижниот имот, движниот имот, моторните возила, земјоделските површини и

Read More

Денеска истекува рокот за пријавување на спорните гласачи. Според договорот во Пржино, останаа спорни уште 39.502 гласачи кои уште денеска имаат прилика да го докажат правото на глас на претстојните парламентарни избори. „Фантомите“ можеа лично да се пријават до 19 часот, додека електронски опцијата е

Read More

Вкупно 5.022 граѓани чии записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, односно има несовпаѓање на податоците во Избирачкиот список, се пријавиле до денеска напладне во Државната изборна комисија. Од нив, како што соопштија од ДИК, 2.236 се пријавиле во подрачните одделенија

Read More

До Државната изборна комисија (ДИК) до 13:00 часот се пријавиле вкупно 980 граѓани чиишто записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, односно има несовпаѓање на податоците во Избирачкиот список. Од нив, 289 се пријавиле во подрачните одделенија и канцеларии и

Read More

Од списокот на околу 40 илјади спорни гласачи за кои ДИК нема целосна потврда од вкрстената проверка на податоците од различни државни институции засега се пријавиле околу 400 граѓани за да го потврдат својот идентитет и на тој начин да го задржат правото на глас. Рокот

Read More

Државната изборна комисија соопшти дека денеска до 13 часот се пријавиле вкупно 257 граѓани за кои по извршените вкрстени и теренски проверки се покажало дека има несовпаѓање на податоците во избирачкиот список. „Од нив 31 лице се пријавиле во подрачните одделенија и канцеларии или во дополнителните

Read More

Државната изборна комисија (ДИК) соопшти дека е во тек пријавувањето на граѓаните чии записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, односно за кои има несовпаѓање на податоците за граѓаните предмет на проверки во Избирачкиот список. До попладнево, можноста за пријавување ја

Read More

Дурекс ќе го организира третиот по ред турнир во одбојка на плажа. Настанот ќе се одржи на 25ти и 26ти јуни во Бекјард лаунџ бар што е дел од скопското средно училиште „Јосип Броз Тито“. За да се пријавите на овој турнир потребен ви е тим

Read More

Крајниот рок за поднесување Годишна даночна пријава за сите граѓани кои лани оствариле дополнителни приходи по различни основи е 15. март 2015 година, потсетува УЈП. „Задолжително поднесете образец ПДД-ГДП, најдоцна до 15-ти март, ако мината година сте оствариле дополнителни приходи, односно освен плата, пензија или приход

Read More