Monday, Aug 10, 2020
HomePosts Tagged "рок"

Јавната обвинителка од Специјалното јавно обвинителство, Ленче Ристоска вечерва во гостувањето на „Топ тема“ ги повтори апелите за продолжување на рокот за поднесување обвиненија кое го има СЈО, но истакна дека доколку тоа не се случи тие имаат план „Б“. – Апелираме да се продолжи рокот

Read More

Последен ден пред истекување на крајниот рок што го определи Владата за пријавување на настанатите штети на недвижниот имот, движниот имот, моторните возила, земјоделските површини и сточниот фонд од поплавите кои се случија на 6 август 2016 година, за оштетените од населените места Стајковци, Сингелиќ,

Read More

Владата го продолжи рокот за пријавување штети од страна на жителите од поплавените подрачја, па наместо до вчера, граѓаните ќе може да пријавуваат до среда, 7 септември. „Информираме дека краен рок за пријавување на настанатите штети (на недвижниот имот, движниот имот, моторните возила, земјоделските површини и

Read More

Бројката од 8.922 гласачи кои го потврдиле своето право на глас од вкупно 39.502 спорни записи не е конечна и таа ќе расте, бидејќи оние кои не успеале да се пријават во Државната изборна комисија (ДИК) до вчера, ќе може да го сторат тоа по

Read More

Денеска истекува рокот за пријавување на спорните гласачи. Според договорот во Пржино, останаа спорни уште 39.502 гласачи кои уште денеска имаат прилика да го докажат правото на глас на претстојните парламентарни избори. „Фантомите“ можеа лично да се пријават до 19 часот, додека електронски опцијата е

Read More

Од списокот на околу 40 илјади спорни гласачи за кои ДИК нема целосна потврда од вкрстената проверка на податоците од различни државни институции засега се пријавиле околу 400 граѓани за да го потврдат својот идентитет и на тој начин да го задржат правото на глас. Рокот

Read More

На 24 месеци да се зголеми рокот за поднесување обвинителен акт од Специјалното јавно обвинителство, побараа денеска од Хелсиншкиот комитет во рамките на иницијативата на граѓанското општество за спроведување на итни демократски реформи. Како што рече Уранија Пировска, претседателка на Хелсиншки комитет, тие, покрај тоа, бараат

Read More

Комисијата за хартии од вредност не искажа никакво мислење во однос на преземањето на „Макпетрол“ од страна на оф шор компанијата „Балкан Петролеум холдинг лимитед“. Рокот во кој Комисијата треба да одлучи дали ќе ја одобри јавната понуда на „Балкан Петролеум“ истекува за само девет

Read More

Демонстрантите на „Шарената револуција“ со факли го означија бројот 1 и градот „гореше“ од нивните барања за политички промени во државата и прифаќање на одговорност кај власта за сите грешки и општествени несогласувања. Демонстрантите извикуваа како навивачи „Шутка не ти бега Никола“ испраќајки порака до

Read More

Уставниот суд утре нема да ја разгледува иницијативата за оценување на уставноста на законот за Специјално јавно обвинителство бидејќи не било планирано да има промена и додавање нови предлози на дневниот ред кој беше утврден минатата недела. Иницијативата за оценување на уставноста на Законот за

Read More