Friday, Feb 28, 2020
HomePosts Tagged "средства"

Собраниската расправа на комисијата за буџет заврши со тоа што предлогот за измена на законот е прифатен и тој ќе биде ставен на дневен ред пред пратениците во понатамошна процедура за изгласување. Заменик министерот Гзим Беадини како претставник на власта речиси и да не го

Read More

Црвениот крс ќе започне со распределба на собраните средства кои ги донираа граѓаните преку посебните жиро сметки и телефонски броеви за помош, а досега на располагање има околу 740 илјади евра, соопшти генералниот секретар Саид Саити. Акцијата продолжува до крајот на неделава, а потоа средствата

Read More

НУ Македонски народен театар ве известува дека се приклучува кон хуманитарната акција за помош на поплавените и настраданите од невремето кое го зафати скопскиот регион. Сите приходи од претставите кои ќе бидат одиграни во наредниот период ќе бидат донирани за помош на настаданите. - 19.08.2016 (Петок)

Read More

Веднаш по досега невидените поплави кои го зафатија главниот град и одзедоа повеќе од 20 жртви, граѓаните и големите македонски компании започнаа самоиницијативно да се организираат и да спроведуваат голема хуманитарна акција со цел да донираат потребни работи за граѓаните погодени од големото невреме. Покрај телефонскиот број 143

Read More

Со донација во износ од 10 000 евра и храна во исто толкава вредност, компанијата Витаминка помогна на жртвите и тешко погодените граѓани кои останаа без или со разурнати домови од катастрофалните поплави кои се случија во саботата. Вакви донации даваат надеж и помагаат во надминувањето

Read More

Малите Александар и Мартина за кои уште на 10-ти април објавивме дека им е потребна итна операција на црниот дроб, најверојатно ќе успеаат навремено да се излекуваат. Даниел Кајмакоски по победата на шоуто „Твоето лице звучи познато“ откри дека средствата од 25.000 евра ќе ги

Read More

Европската канцеларија против измами ОЛАФ започна истрага за начинот на кој македонските власти ги трошеле парите за поддршка и развој од претпристапните ИПА фондови. Засега од ОЛАФ не посочуваат точно за колкава сума на пари се сомневаат дека неправилно или незаконски се трошела и распоредувала

Read More

Владата донесе одлука за финансирање на изградба на инфраструктура за нови индустриски зони во Велес и Неготино во висина од околу 300 илјади евра во надеж дека ќе се создадат соодветни услови за влез на компании и производствени капацитети во кои ќе има поголем број

Read More

За развој на прекуграничната соработка од програмата ИПА на ЕУ на македонските претприемачи, државни и локални институции, невладини организации, научни и културни установи на располагање им се околу 20 милиони евра. „Првиот повик за проектни предлози од ИПА Програмата за прекугранична соработка меѓу Грција и Република

Read More

Саудиска Арабија, благодарение на своите природни богатства е богата и влијателна. Но ниските цени на нафтата, војната во Јемен и регионалните судири со Иран ја намалуваат нејзината моќ. Кога ќе биде завршена, Кралската кула ќе се вивне високо во небото. Со висина од еден километар, до

Read More