Saturday, Apr 4, 2020
HomePosts Tagged "трошење"

Близу еден милион евра потрошила претходната влада за набавка на два ЛЕД-дисплеи, соопшти денеска пред новинарите и пред јавноста директорот на Службата за општи и заеднички работи, Пеце Мирчески. – Во услови кога Македонија била во севкупна економска и социјална криза, која била потребата некој да

Read More

Дозволата за колективно управување со правата на уметниците, музичките изведувачи и произведувачи на фонограми на Македонската музичка индустрија (ММИ) и е одземена поради тоа што оваа организација во 2014 година имaла потрошено 81,5 проценти од прибраните парични средства за работењето на организацијата (плати за вработени,

Read More

Саудиска Арабија, благодарение на своите природни богатства е богата и влијателна. Но ниските цени на нафтата, војната во Јемен и регионалните судири со Иран ја намалуваат нејзината моќ. Кога ќе биде завршена, Кралската кула ќе се вивне високо во небото. Со висина од еден километар, до

Read More

Пратениците ќе ја продолжат расправата во Собранието на Република Македонија за подигнувањето на заем од Дојче и Ерсте Банка во висина до 90 милиони евра за изградба на инфраструктурата потребна за провата фаза на гасификација. Со тие средства се предвивидува да се изградат првите траси

Read More

Истражувањето на БИРН во кое беше наведена анализа за нетранспарентното и прекумерното трошење на владата за проектот Скопје 2014 го пренесе и регионалната телевизија N1, која е балкански партнер на CNN. Цената на новиот изглед на Скопје, според истражувањето, претставено преку базата на податоци и

Read More