Friday, Feb 26, 2021
HomePosts Tagged "донации"

Само еден месец по свадбата со љубовта на својот живот, на почетокот на септември, Ѓоко ненадејно доби мозочен удар. Според докторите, на ударот е на најлошото можно место, мозочното стебло, каде шансите за преживување се многу мали. Но, тој се бори веќе втора недела. Ѓоко е

Read More

Подготвени да трчате 5 километри? Со вашето учество вие донирате за луѓето кои живеат со ХИВ. Ве повикуваат сите љубители на спортот на 29 октомври 2017, недела, од 11 часот, да се пријават на Дурекс добротворна трка, да се пријават со бројче и да се

Read More

ВМРО-ДПМНЕ, според годишниот извештај на државните ревизори ( ДЗР), собрала најмногу пари од донации, пишува „Фокус“. Според Државниот звод за ревизија за партијата донирале 5.880 луѓе и неколку фирми вкупно 115.554.285 денари или 1 милион и 880.000 евра. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски уплатил 30.000 денари, Антонио

Read More

Фудбалската Федерација на Македонија повторно реши да ги донира сите собрани средства од продадени билети, па исто така влезниците по цена од 100 денари за вторничкиот натпревар меѓу Македонија и Северна Ирска ќе бидат искористени за хуманитарни цели. Одлуката на ФФМ за поддршка на настраданите од

Read More

Повеќе од еден милион евра до понеделник треба да легнат на сметката на Црвениот Крст, од донации собрани преку телефонскоте јавувања и солидарниот фонд. Според првичните пресметки околу 4.500 семјества ќе добијат по околу 250 евра - изјави денеска Саит Саити. Саити ги отфрла обвинувањата

Read More

Црвениот крс ќе започне со распределба на собраните средства кои ги донираа граѓаните преку посебните жиро сметки и телефонски броеви за помош, а досега на располагање има околу 740 илјади евра, соопшти генералниот секретар Саид Саити. Акцијата продолжува до крајот на неделава, а потоа средствата

Read More

На жиро сметката на Фондот за солидарност на Црвен крст до денеска се уплатени 23.298.578 денари или 378.838 евра, а од донирањето на 100 денари со повик на телефоните: 075/070/077 143 400 собрани се 12.889.000 денари или 209.577 евра, или вкупно 588.415 евра. Од Црвен крст

Read More

Над 350.000 евра се собрани на жиро сметката на фондот за солидарност при Црвениот крст за помош на погодените од поплавите. Парични донации и понатаму се собираат преку телефонскиот број 143 – 400 од сите домашни мобилни оператори, а цената на еден повик е 100

Read More

Непознати лица претставувајќи се во име на МПЦ собирале донации по куќи и станови во Скопје за поплавените подрачја. Станува збор за измама, на која предупредува Скопската епархија. МПЦ посочува дека донациите кои се собираат се исклучиво во храмовите. - ИЗВЕСТУВАЊЕ: Забележани се примери, како поединци

Read More

Македонската православна црква – Охридска архиепископија (МПЦ-ОА) донесе одлука да формира солидарен фонд, во кој со свои финансии ќе учествува свештенството на Црквата, храмовите, манастирите и епархиските центри. Овие средства ќе бидат соодветно распределени на настраданите во поплавите. Одлуката е донесена на денешниот координативен состанок што

Read More