Friday, May 29, 2020
HomePosts Tagged "анализа"

Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ на вчерашната седница ги потврди точките кои ќе се дискутираат на претстојниот вонреден Конгрес кој треба да се одржи денеска и утре во Валандово, велат од партијата преку соопштение. Членовите на Централниот комитет биле информирани дека согласно Статутот на партијата, од двете

Read More

Институтот за јавно здравје информираше дека водата од водоводот во Гостивар е исправна и безбедна за пиење. Тоа го покажале физичко-хемиските анализи, при што е утврдено дека нема присуство на пестициди, а исто така водата е бактериолошки исправна. Проблемот со водата во Гостивар се случи кон

Read More

Со улогата и статусот на Меланија Трамп се повеќе се занимава јавноста и се разбудуваат многу сомнежи, тоа е најновата теза на графолог Од тоа да биде жена трофеј, злоупотребена од партнерот и тоа дека таа е само фикус на нејзиниот сопруг, до фактот дека Мелани

Read More

Просечната нето плата во земјава на стартот на оваа 2017 година изнесувала 370 евра. Државниот завод за статистика во јануари во споредба со истот месец лани регистрирал раст на републичкиот просек на месечни примања за 2,2 отсто а најголем раст имало на платите во секторите

Read More

Сите инвестициски зафати се во застој, фирмите се борат за дневна ликвидност. Банките пливаат во бари и ќе мора посилно да го поддржат приватниот секотор, осбено сега во вакви услови на политичка неизвесност која го загрози стопанството – коментираат за неделната економска анализа на Portalb.mk

Read More

Државниот завод ја скенираше работата на двата државни фондови: за пензиско и инвалидско осигурување и за здравствено осигрување. Ревизијата констатирала неправилности и во одбредени случаи и прекршувања на законите и прописите. Еве што нотирале ревизиорите: Како работел Фонодот за здравствено осигурување… Проблеми при плаќањата за извршени здравствени

Read More

Анализата на пребарувањата на популарниот интернет-пребарувач Гугл покажа дека Хрватска од јуни 2015 година до јули 2016 година била најпосакувана дестинација во светот за патување. Резултатите покажаа дека 2,71 отсто од сите пребарувања биле врзани за информации за патувања во Хрватска, така што оваа земја го

Read More

“Ѕвездена ноќ” една од најпознатите слики на Ван Гог крие своја мистерија што е карактеристично за речиси сите славни уметници од периодот на ренесансата на кои се угледувал сликарот. Истражувањето на физичарот Вернер Хајзенберг можеби конечно го дава одговорот за кодот на Ван Гог. „Ѕвездена ноќ“ е насликана

Read More

Новата летна атракција, Мермерното езеро во Прилеп, според анализите на Центарот за јавно здравје има чиста вода која е сосема безбедна за капење и е од прва класа. „Повеќето физички параметри кои ги испитуваме се од прва категорија на безбедни води за пливање, освен тоа што

Read More

Општина Дојран ќе ги почитува насоките на Државниот здравствен и санитарен инпекторат и на четирите плажи во Дојран кои беа посочени дека имаат бaктериолошки неисправна вода нема да го дозволи капењето се до покажување на исправни дополнителни анализи кои почнуваат да се прават уште од

Read More