Tuesday, Apr 23, 2024
HomePosts Tagged "поплава"

Утрово околу 7 часот беше почуствуван силен земјотрес кој за среќа траеше многу кратко од неколку секунди и следеа силни повратни шокови, но секако беше доволен за да ги испаничи Скопјани, особено по поплавите и народно проширеното верување дека по водена катастрофа следува и земјотрес. Според

Read More

Месец дена по страотното невреме, жителите на Стајковци не само што не можат да се справат со старите штети, туку и мораат повторно да го преживуваат истото. Нивните дворови се под вода, а надлежните не ги враќаат пумпите во селото. Принудени се сами да ја

Read More

Во областите Солун и Пелопонез е прогласена вонредна состојба поради катастрофалните последици од поројните дождови и поплавите, пријавени од агенцијата АНА. Во Солун состојбата е алармантна, каде има и отсечени патишта. Оневозможено е движењето по долгиот пат Епаноми – Неа Миханион каде патот е поделен

Read More

Владата го продолжи рокот за пријавување штети од страна на жителите од поплавените подрачја, па наместо до вчера, граѓаните ќе може да пријавуваат до среда, 7 септември. „Информираме дека краен рок за пријавување на настанатите штети (на недвижниот имот, движниот имот, моторните возила, земјоделските површини и

Read More

Повеќе од еден милион евра до понеделник треба да легнат на сметката на Црвениот Крст, од донации собрани преку телефонскоте јавувања и солидарниот фонд. Според првичните пресметки околу 4.500 семјества ќе добијат по околу 250 евра - изјави денеска Саит Саити. Саити ги отфрла обвинувањата

Read More

Собранието наскоро треба да одржи надзорна расправа на која ќе се дискутира за поплавите од 6 август. Ваква одлука донесе собраниска Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство. Датумот на расправата, како што инфомрира претседателот на Комисијата Панче Орцев од СДСМ, дополнително ќе биде одреден на

Read More

Во Шибеник температурата утрово падна до 20 Целзиусови степени. Бурата, која во текот на ноќта го погоди хрватското јадранското крајбрежје, предизвика голема материјална штета, дрвја и гранки носени од ветрот го оневозможија сообраќајот во делови на Сплит и уништија неколку возила, соопштува „Јутарњи лист“. Во Задар

Read More

Броевите на кои министерството за финансии треба да рима повици од пополавените граѓани, постојано се зафатени. Дел од поплавените семејства никако не можат да стапат во контакт со надлежните за да ја добијат авансната помош од 500 евра. Дополнителен проблем им е што постојано треба

Read More

Ако сакате да им помогнете на скопските поплавени семејства тоа можете сега лесно да го направите преку Android апликацијата HelpMark.mе. System4Enterprise е мотивиран да го олесни процесот за пронаоѓање на загрозените семејства од поплавите што неодамна земаа 20 човечки животи, уништи цели куќи и голташе

Read More

Конзервативниот христијански лобист Тони Перкинс од Лузијана, кој е голем противник на проширувањето на правата на хомосексуалците и тврдел дека бог ги испраќа природните катастрофи како предупредување и казна, бил принуден да се евакуира од сопствениот дом поради големите поплави. Претседателот на контроверзната христијанска група

Read More