Tuesday, Aug 4, 2020
HomePosts Tagged "електронски билети"

Хартиените билети за градскиот превоз со возилата ЈСП се целосно повлечени од продажба и корисниците ќе мора да ги активираат новите електронски картички или пак да купат билет од возачот. Исто така воведена е и можност за плаќање на билет со мобилен телефон преку испраќање

Read More

ЈПС ќе започне да ги применува електронските билети од 1 јануари 2016-та за, но доколку не ги користите и купувате билети од возачите ќе платите многу поскапо. Од Нова година тие што немаат електронски картички кај возачот ќе треба да платат дури 60 денари за

Read More

Од 1 август во градските автобуси во Скопје ќе се возиме со новите електронски билети и првите читачи веќе се поставени. Единствениот билет ќе важи и за автобусите на приватните превозници кои ќе го воведат овој новитет од 1 јануари 2016 година. Со воведувањето на

Read More