Tuesday, Jun 30, 2020
HomeИздвојувамеПозитив интервју: Како е да се биде женски судија во „машки“ спорт?

Позитив интервју: Како е да се биде женски судија во „машки“ спорт?

Фудбалот е најважната споредна работа на светот, но факт е дека овој спорт е позастапен кај посилниот пол. А кога станува збор за делењето правда, дали жените можат да се носат рамо до рамо со мажите? Тамара Стојкова разговараше со Ангела Рајчевска, за фудбалската кариера и желбата да се стане судија во овој „машки“ спорт. Ангела поранешна фудбалерка во ЖРК Респект и актуелен судија во ФФМ.