Monday, Jul 6, 2020
HomeГОВОРНИЦА

Многумина од нас размислуваат колку би било убаво да живеат некаде другде. Впрочем една од најпознатите желби на младите е да се иселат од државава. Некои попознати и поголеми експерти дадоа многу јасни одговори зошто е тоа така, сигурно се сеќавате, нема потреба да Ве

Read More

Со години кај нас законот се применуваше селективно и по потреба или желба. Една мала група луѓе ја узурпираше државата, институциите, животот. Многумина се навикнаа дека законот за нив не важи ако се блиски со фамилијата и дека за стореното нема да одговараат и се

Read More

ДУИ и БЕСА два дена водат вербална војна која е изразена пред се на порталите на албански јазик во Македонија, а дел од овие натписи се „протнаа“ и на порталите на македонски. Сепак, сосема е јасно дека претставници на двете партии не можат да се

Read More

Глупаво и наивно е од Ѓорчев Влатко да правите херој зашто помагал на линчуваните пратеници. Тоа што на секунда му проработела совеста и разумот, не го мие од вината дека со години потпалувал националистичко лудило и омраза кон се што не е за Груевски и

Read More

Ова е животната улога по која ќе го паметам Владо остатокот од животот: командант без муда, застанат на чело на армија од кукавици! Некогаш големиот актер од МНТ одработува за бившиот статист од Драмски театар, ништожни страшливци и едниот и другиот, мажи без муда што

Read More

Што гледавме вчера во Собранието? Да не беше крваво ќе го наречевме циркус. Почнувајќи од изборот на спикер, што според сите страни (освен ДПМНЕ) е задоцнета реакција, па се до тепањето и крвта во Собранието. Пред се срамна е бројката на присутни полициски сили. Организираната група

Read More

Пред точно една година шефот на државата Горѓе Иванов, донесе одлука за аболиција на 56 лица. 12.04.2016 е датум кој ќе остане запаметен по будењето на свеста на критичкото граѓанство. На тој ден, околу 17 часот претседателот Иванов ги повика новинарите. До тој момент никој

Read More

Се чини македонското сценарио, со кое Вучиќ ги плашеше своите граѓани, почна да се случува. Во Белград, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Чачак, Лесковац, Зрењанин, Бор, Сомбор, Узице и Краљево вчера, втор ден по ред се одржаа масовни протести, на кои повеќето беа млади го изразија

Read More

Минатава недела се чистеше бојата од Министерството за правда, кое во последниве години беше нарекувано и министерство за неправда. Токму судската власт беше мета на критики на граѓанските активисти кои во текот на Шарената револуција ја обоија зградата на министерството за правда. Паралелниот обвинителски систем,

Read More

Бројките од праксата велат дека секоја година кај се поголем број луѓе се открива канцер. Преку почвата и водата осиромашениот ураниум стигнува до синџирот на исхрана, па токму тоа е најголемата опасност по човековото здравје. Србија, Косово и Македонија се земји кои се погодени од

Read More