Tuesday, Jun 25, 2024
HomePosts Tagged "промени"

Niantec во официјалната верзија на Pokemon Go исклучи неколку клучни апликации за гејмерите како Nearby опцијата која ви прикажуваше дали во близина има „див“ покемон, а за уште повеќе да ги изнервира гејмерите ги исклучи и надворешните апликации за пронаоѓање покемони од заедницата. Pokevision е една

Read More

Климатолозите и метеоролозите приметили случувања кои би можеле да ги доведат до крај годишните времиња онакви какви што ги знаеме. Имено, воздушните струи на северната хемисфера ја поминале природната бариера на екваторот и се поврзале со оние на јужната хемисфера. Обично потполно одвоени една од

Read More

Следните неколку години ќе бидат клучни за вкусот на виното „кианти“ кој би можел да се смени поради климатските промени и нивното влијание на квалитетот на земјоделското производство, се наведува во анализата што ја спроведе Националниот совет за истражување во Фиренца, а која беше претставена

Read More

Питер Ванхауте денеска во Клубот на пратеници се сретна со новинарите со цел да ги слушне нивните мислења за подобрување на состојбата со медиумите во државата. Иако кажа дека ЕУ веќе има истакнато осум приоритети за продобрување на состојбата во медиумите, тој ги замоли новинарите

Read More

Дали некогаш сте помислиле дека името не ви се допаѓа или пак за некој друг со смешно име сте помислиле „кога јас би се викал така, веднаш би си го променил името“? Во Македонија има вакви примери, а очигледно менувањето на името веќе не се

Read More

Драстичните температурни промени кои се бележат овој месец се одразуваат врз здравјето на секој поединец. Токму овие денови посебно денеска кога е значително потопло до 13 часот се регистрирани пет колапси на отворено. Ова денеска го изјави директорката на Здравствен дом Скопје, Татјана Баевска – Вучковиќ,

Read More

Rovio во последните две години не успеа да лансира голем хит како оригиналната Angry Birds со повеќе промашени франшизи, па затоа реши да се врати на основите и да го претстави официјалното продолжение со истиот „филинг“ на заразност при поминување на нивоата и добивање на максимален

Read More

Вечерва на небото ќе има полна Сина Месечина во знакот на Водолија. Месечината нема да биде “сина” во вистинска смисла на зборот, туку станува збор за термин кој се користи за втората полна месечина во период од еден месец. Првата полна месечина овој месец беше

Read More

Дури и ако сте задоволни од примањата, доколку чувствувате преголем стрес, притосок, непродуктивност во фирмата или пак не сте исполнети од работната позиција која  ја имате можеби и треба да размислите за промена на работното место. Еве неколку состојби кои што можат да ви укажат

Read More