Friday, May 29, 2020
HomePosts Tagged "напредок"

Премиерот Зоран Заев и министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска присуствуваа на работен ручек во однос на евроатланските процеси на Македонија и Балканот со странски експерти кои се дел од „Балканс ин Јуроп полиси адвјасори груп“ (БИЕПАГ), Хедвиг Морвај, директор на Европскиот фонд за

Read More

Избраниот претседател на Франција, Емануел Макрон, планира либерални економски реформи, но без да посегне сериозно по раскошниот социјален систем. Со победата на Емануел Макрон на претседателските избори во Франција, преспективата на земјата да ја напушти Европската унија, како што предлагаше неговата соперничка на изборите, Марин Лепен,

Read More

Huawei е на добар пат за да ја дестабилизира позицијата на Samsung и Apple како трет најголем мобилен бренд во светот со фантастичен раст во последните три години. „Сакаме да бидеме најголем производител на смартфони во светот. Тоа ќе биде долга трка, но ние сме трпеливи.

Read More

Министерот за здравство и шеф на преговарачкиот тим на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Тодоров, очекува набрзо да има напредок во преговорите меѓу четирите партии за целосно спроведување на Пржинскиот договор, иако нема најави за нова лидерска средба. – Засега нема најава за нова лидерска и не би требало

Read More

Македонија е држава која на локалното население му е потребна поголема обука и знаења за туризмот, отколку на туристичките работници за подобри резултати. Затоа е создадена нова стратегија за развој на туризмот во државата 2016 – 2021. Австриската компанија „Кохл & партнер“ на барање на Владата ја

Read More

Европската комисија го достави извештајот за напредокот на Република Македонија во изминатата година и останува позитивната препорака за започнување на преговори за членство, но само поради прифаќањето на политичките реформи од Пржино во цајтнот. Генерално во сите области кои се предмет на реформи има позитивна

Read More

Дури и ако сте задоволни од примањата, доколку чувствувате преголем стрес, притосок, непродуктивност во фирмата или пак не сте исполнети од работната позиција која  ја имате можеби и треба да размислите за промена на работното место. Еве неколку состојби кои што можат да ви укажат

Read More