Saturday, Jul 13, 2024
HomePosts Tagged "вкус"

Следните неколку години ќе бидат клучни за вкусот на виното „кианти“ кој би можел да се смени поради климатските промени и нивното влијание на квалитетот на земјоделското производство, се наведува во анализата што ја спроведе Националниот совет за истражување во Фиренца, а која беше претставена

Read More

Рецептите не можат да се замислат без сол и бибер, но знаевте ли дека храната најдобро се зачинува со музика? Истражувањата на водечкиот стручњак во областа на експериментална психологија,професор Чарлс Спенс од Универзитетот во Оксфорд покажале дека музичкиот амбиент многу влијае на начинот на кој ја

Read More

ГМО или генетски модифицираната храна предизвика многу контроверзии во јавноста. Постојано слушаме за потребата од ГМО поради зголемувањето на популацијата во светот и поради намалување на залихите на храна. Време е да се покрене вистинска дебата во јавноста за негативните ефекти од генетски модифицираната храна. Генетски

Read More