Sunday, Jul 12, 2020
HomeГИГА БАЈТГејмингЛошите промени на Pokemon Go ги збеснаа гејмерите

Лошите промени на Pokemon Go ги збеснаа гејмерите

pokemon go angry

Niantec во официјалната верзија на Pokemon Go исклучи неколку клучни апликации за гејмерите како Nearby опцијата која ви прикажуваше дали во близина има „див“ покемон, а за уште повеќе да ги изнервира гејмерите ги исклучи и надворешните апликации за пронаоѓање покемони од заедницата.

Pokevision е една од најпопуларните надворешни апликации но, се принудени да прекинат со работа, најверојатно затоа што Niantec профитот од 10 милиони долари дневно го сака само за себе.

Има илјадници негативни коментари на Reddit кои сметаат дека е неправедно сите кои се потрудиле да ја популаризираат Pokemon Go да бидат избришани од системот, а уште полошо е што е на штета на самите играчи.

Извор: telefoni.mk