Tuesday, Oct 3, 2023
HomePosts Tagged "климатски"

Од најголемиот број на сончеви денови, до ноќи исполнети со ѕвезди на небото – ова се земјите во светот кои имаат најдобра клима. Еквадор Оваа јужноамериканска земја има вечна пролет, со просечна дневна температура околу 21 Целзиусов степен. Аризона Знаеме, тоа не е држава. Но, според Гинисовата книга на

Read More

Следните неколку години ќе бидат клучни за вкусот на виното „кианти“ кој би можел да се смени поради климатските промени и нивното влијание на квалитетот на земјоделското производство, се наведува во анализата што ја спроведе Националниот совет за истражување во Фиренца, а која беше претставена

Read More