Sunday, Aug 9, 2020
HomePosts Tagged "хуманост"

Gökçer Korkmaz се откажал од својата кариера како модел за да спасува напуштени животни. Се започнало со едно патување до градот Бабески каде што Gökçer видел толпа од напуштени кучиња кои се борат да ги преживеат суровите услови на улиците, овој настан му го променил животот на

Read More

Младите девојки биле регрутирани од страна на DIY  Girls- непрофитна организација која вработува тинејџерки од семејства со ниски приходи, за да извршуваат работи од областа на технологијата и инженеринг. 12 млади девојки, работејки заедно во текот на изминатата година, успеале да создадат шатор на соларна енергија

Read More

Нашата хуманост ја заслужуваат сите. Погледнете како овој човек спасува мало врапче од сигурна смрт како резултат на ужасно ниските зимски температури. [video width="400" height="224" mp4="http://pozitiv.mk/wp-content/uploads/2017/06/19128260_1723316997964276_3373747654830850048_n.mp4"][/video]

Read More

Мобилните оператори го отворија бројот 143 400 за собирање на донации за настраданите во вчерашното големо невреме, како и за лицата кои претрпеа големи штети на своите имоти и куќи. Сега е време да се биде хуман и за сопствениот народ, а тој досега покажал дека

Read More

Отец Пимен повика за Задушница верниците да не ја следат само формата туку и суштински да се покажат за празникот со делење на храната и на гладните и бездомните, односно на тие на кои најмногу им треба. - Еден совет за кој не би било лошо

Read More

Денес започнува интернационалната тортијада „Интерскопјекејкс 2015“ која од 10 до 16 часот ќе се одржува во Веро центар. Оваа година ќе учествуваат голем број на слаткари аматери и професионалци од повеќе земји, а настанот ќе има и хуманитарен карактер за подршка на децата со церебрална

Read More

Прв центар за хуманост и борба против насилството врз животните во Македонија, отвори здружението за заштита на животните Анима Мунди. Центарот е лоциран во ТЦ Бисер, на први кат. Од Здружението информираат дека преку Центарот ќе се обидат да влијаат на јавната свест и промовираат хуманост, но

Read More

Оваа година државната награда за хуманост свечено ќе им биде доделена на Сузана Тунева Пауновска генерален секретар на Црвениот крст и на доц. д-р Буниамин Мемеди. Наградата се доделува на заслужни лица во областа на хуманизмот, работата на подобрување меѓусебното разбирање и солидарноста. Секоја година

Read More