Sunday, Jul 5, 2020
HomePosts Tagged "животни"

Изумирањето е нормален процес кој се случува на Земјата, се смета дека во минатото секој вид изумирал околу 10 милиони години од кога прв пат ќе се појавел, но денеска со рапидното размножување на човекот и менувањето на условите за живеење на Земјата, се смета

Read More

Gökçer Korkmaz се откажал од својата кариера како модел за да спасува напуштени животни. Се започнало со едно патување до градот Бабески каде што Gökçer видел толпа од напуштени кучиња кои се борат да ги преживеат суровите услови на улиците, овој настан му го променил животот на

Read More

Овие „големи мачки “ својот досегашен живот го живееле заробени во циркуз, но повеќе не. Тие биле спасени од група на луѓе кои обезбедиле пристојни живеалишта во кои тие ќе можат удобно да живеат до крајот на своите животи. Иако се диви ѕверки, овие животни не можат

Read More

Итно формирање на полиција за животни на ниво на Република Македонија бараат група граѓани со интернет петиција. По последните брутални труења на кучиња, кои кулминираа со убиството на кучето Идриз, тие се револтирани поради тоа што до сега органите на прогонот потфрлиле при санкционирање на

Read More

Група на граѓани и здруженија за заштита на животните на денешниот протестен собир на плоштадот „Македонија“ упатија апел до институциите итно да преземат мерки за да го спречат фрлањето на отрови на улиците за животните, бидејќи истите не само што не се хумано и паметно

Read More

Граѓанското здружение „Анима Мунди“ најаува јавен собир под мотото „Македонија против насилство врз животните!“. Протестот ќе се оддржи во недела во 12.30 часот на Плоштад Македонија во Скопје. Во име и заедно со бројни македонски граѓани, хумани луѓе и љубители на животни од здружението бараат: „Масовна

Read More

Во екот на туристичката сезона, кога Струга е дестинација на бројни туристи од Македонија и од странство, масовно и на територија на целиот град се поставува отров при што беа затруени и се трујат бројни бездомни кучиња, мачки, птици, но и кучиња со сопственик кои

Read More

Зоолошката градина која се наоѓаше во окупираната територија на Газа е конечно затворена по големи напори на активисти за правата на животните. Four Paws здружението успеа да ги ослободи сите 15 животни и да ги пресели во зоолошка градина во Јордан каде ќе имаат многу

Read More

Здружението за заштита на животни Анима Мунди апелира до граѓаните за спасување на животните од невремето кое деновиве го зафати скопскиот регион. Тие ги повикуваат граѓаните и институциите, дирекцијата за заштита и спасување и Агенцијата за храна и ветеринарство,покрај тоа што се вклучуваат во акции

Read More