Monday, Jul 6, 2020
HomeUncategorizedМодел од Турција се откажал од кариерата за да им помага на животните

Модел од Турција се откажал од кариерата за да им помага на животните

1-640x360

Gökçer Korkmaz се откажал од својата кариера како модел за да спасува напуштени животни.

Се започнало со едно патување до градот Бабески каде што Gökçer видел толпа од напуштени кучиња кои се борат да ги преживеат суровите услови на улиците, овој настан му го променил животот на младиот херој.

Тој го напуштил факултетот и животот го посветил на вдомување на напуштени животни, благодарение на него и на група од волонтери, повеќе од 500 животни имаат топол дом и храна.

Неговиот Instagram профил можете да го посетите тука.