Wednesday, Jul 8, 2020
HomePosts Tagged "алкохол"

Министерството за економија на вчерашната владината седница ја презентираше информацијата за изменување на Законот за трговија во согласност со иницијативата на посетените компании во рамки на проектот „Учиме од бизнис-заедницата“. „Со информацијата, Министерството за економија во рок од два месеци треба да достави предлог за изменување

Read More

Синџирот продавници „Халал“, кој продава месо со гарантирано говедско и живинско потекло, а чија целна група потрошувачи се муслиманите, доби наредба од градските власти во Париз да продава свинско месо и алкохол, или во спротивно ќе се соочи со затворање на продавницата, јавува денеска „Индипендент“. „Халал“

Read More

Дали можете да претпоставите како изгледа мравка во алкохолизирана состојба? Погледенете го ова видео каде една мравка почна да се тетерави од само една испиена голтка, сигурни сме дека ќе ве насмее

Read More

Францускиот град Ленс ќе забрани консумирање на алкохолни пијалоци на улиците за време на натпреварите на Европското фудбалско првенство што почнува на 10 јуни. Поради опасноста од навивачки немири, пред и после натпреварот Англија – Велс, навивачите не ќе смеат да пијат алкохол на улиците на

Read More

Април Стореј и Стефани Пниевски се фитнес инструкторки кои смислиле идеален начин како да ги мотивираат на физичка активност љубителите на добра чашка алкохол со тоа што нивните вежби вклучуваат шише вино од кое повремено може и да се напиете по некоја голтка. За да не

Read More

Во населба Маџари, во објектот на кино Маџари започна да функционира советувалиште за проблеми предизвикани од злоупотреба на алкохол. Целта е да се препознае лице кое злоупотребува алкохол, да се процени дали е потребно лекување. Истовремено во рамките на „Квалитетен живот без алкохол“ ќе се

Read More

Според агенцијата „Брима Галуп“ за потрошувачките навики на конзументите на пиво и безалкохолни пијалоци во Македонија, околу 44 проценти од луѓето на возраст меѓу 25 и 54 години конзумираат пиво, а околу 30 проценти од лицата на возраст од 15 до 34 години конзумираат газирани и

Read More

Во угостителски објект во Охрид на улицата „Јане Сандански“ е затекнат малолетник што консумирал алкохол, а во друг објект пак имало малолетни лица по 24 часот. Во Охрид и во Струга сопственици на угостителски објекти од тие градови заработија прекршочни пријави поради тоа што им

Read More

Царинската управа во акција. Во контрола на продажбата на акцизна стока во Битола, Прилеп, Охрид, Струга и Дебар во седум угостителски и два малопродажни објекти констатирани се неправилности при што се одземени 158,4 литри домашна ракија, 2,3 литри странска ракија, 3,2 литри узо, 0,7 литри

Read More