Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "Анима Мунди"

Граѓанското здружение „Анима Мунди“ најаува јавен собир под мотото „Македонија против насилство врз животните!“. Протестот ќе се оддржи во недела во 12.30 часот на Плоштад Македонија во Скопје. Во име и заедно со бројни македонски граѓани, хумани луѓе и љубители на животни од здружението бараат: „Масовна

Read More

„Обесени кучиња, животни за кои монструм поставил стапици и за кои понатаму поставува се призор со кој се соочија граѓани од Ново Лисиче, кои со денови ги барале маалските миленици. Тие својот последен здив го испуштија зад Фудбалски сојуз на Македонија, со сајли околу вратот

Read More

Aнима Мунди алармираше за невобичаената „спортска“ активност бркање на петел каде во минатите години беа вклучени десетина деца, организирани од КМФ Железарец. Здружението за заштита на животните ја спречи оваа „атракцијата“ како што е наведена на социјалните мрежи при објавите на КМФ Железарец. Тие секоја година

Read More

Во екот на туристичката сезона, кога Струга е дестинација на бројни туристи од Македонија и од странство, масовно и на територија на целиот град се поставува отров при што беа затруени и се трујат бројни бездомни кучиња, мачки, птици, но и кучиња со сопственик кои

Read More

Анима Мунди алармира дека на диво се препродаваат мали волци преку огласи и бара од институциите соодветно да реагираат. „Нелегална трговија со диви животни во Македонија никако не запира, при што животните се одзeмаат од нивната природна средина, се уништуваат легла, семејства, се осудуваат на заробеништво,

Read More

Монструм од село Росоман обесил трудна кучка и со нож ја избодел до смрт. Овој шокантен злостор бил пријавен во полиција, но службениците наводно не сакале да интервенираат и да го пронајдат сторителот иако според Законот за благосотојба на животните се обврзани да преземат мерки,

Read More

Здружението за заштита на животни Анима Мунди апелира до граѓаните за спасување на животните од невремето кое деновиве го зафати скопскиот регион. Тие ги повикуваат граѓаните и институциите, дирекцијата за заштита и спасување и Агенцијата за храна и ветеринарство,покрај тоа што се вклучуваат во акции

Read More

Претставници на здруженијата за заштита и љубители на животните денеска напладне на плоштадот Македонија одржаа протест против изживувањето врз бездомните животни. Тие носеа транспаренти со пораки: „Од убиството на животни, до убиство на луѓе има само еден чекор“, „Правда за животните!“, „Убивате бездомни кучиња, да

Read More

Како што обвинуваат од здружението за заштита на животните, Анима Мунди,  изживувањето со животните во стационарот Вардариште не престанува и, и понатаму се убиваат кучиња со едностран заклучок дека се агресивни. Тие додаваат дека сакаат да ја преземат грижата за кучињата и правно да одговараат

Read More

Прв центар за хуманост и борба против насилството врз животните во Македонија, отвори здружението за заштита на животните Анима Мунди. Центарот е лоциран во ТЦ Бисер, на први кат. Од Здружението информираат дека преку Центарот ќе се обидат да влијаат на јавната свест и промовираат хуманост, но

Read More