Friday, Jun 5, 2020
HomePosts Tagged "соларна енергија"

Младите девојки биле регрутирани од страна на DIY  Girls- непрофитна организација која вработува тинејџерки од семејства со ниски приходи, за да извршуваат работи од областа на технологијата и инженеринг. 12 млади девојки, работејки заедно во текот на изминатата година, успеале да создадат шатор на соларна енергија

Read More

Општина Пустец денес презентираше соларно бродче кое заплови во водите на Преспанско Езеро. Истото ќе има функциоја да ги промовира туристичките вредности на општината. Станува збор за проектот „Green Boat“ (Зелен брод) финансиран од ИПА програмата на Европската унија за прекугранична соработка. Ова бродче општина Пустец

Read More