Sunday, Jul 5, 2020
HomeАНТИСТРЕСХуманостМлади девојки прават шатори за бездомници што работата на соларна енергија

Млади девојки прават шатори за бездомници што работата на соларна енергија

solar-powered-tent-invention-homeless-teen-girls-16

Младите девојки биле регрутирани од страна на DIY  Girls- непрофитна организација која вработува тинејџерки од семејства со ниски приходи, за да извршуваат работи од областа на технологијата и инженеринг.

12 млади девојки, работејки заедно во текот на изминатата година, успеале да создадат шатор на соларна енергија со помош на шиење, кодирање и на 3D принтање.Целата напорна  работа се исплатеше, на крај девојките добија грант од 10.000 $ од програмата Lemelson-MIT, и ќе го презентираат својот изум на EurekaFest МИТ.

Младите девојки не може да им понудат пари на бездомниците, но можат да им обезбедат нешто кое ќе им биде од подеднаква помош.

solar-powered-tent-invention-homeless-teen-girls-15 solar-powered-tent-invention-homeless-teen-girls-19 solar-powered-tent-invention-homeless-teen-girls-20 solar-powered-tent-invention-homeless-teen-girls-21 solar-powered-tent-invention-homeless-teen-girls-22 solar-powered-tent-invention-homeless-teen-girls-24 solar-powered-tent-invention-homeless-teen-girls-25 solar-powered-tent-invention-homeless-teen-girls-26