Wednesday, Jul 1, 2020
HomePosts Tagged "хив"

Граѓаните кои не го знаат својот ХИВ статус да направат ХИВ тест во најблиските центри за тестирање, кое е бесплатно, доброволно и доверливо, а резултатите ќе ги добијат за помалку од 30 минути и се загарантирани - порачаа денеска на прес-конференција од ХЕРА – Асоцијација

Read More

Подготвени да трчате 5 километри? Со вашето учество вие донирате за луѓето кои живеат со ХИВ. Ве повикуваат сите љубители на спортот на 29 октомври 2017, недела, од 11 часот, да се пријават на Дурекс добротворна трка, да се пријават со бројче и да се

Read More

После минатогодишното признание дека е ХИВ позитивен, американскиот актер Чарли Шин зборуваше повеќе пати за тоа, а сега ги повика и другите славни личности кои се заразени со овој опасен вирус да го сторат истото. Според Чари Шин, би било подобро кога и другите славни

Read More

Одлуката на Португалија (од пред 15 години) да ги декриминализира дрогите го менува светот. Петнаесетгодишното искуство вели дека употребата на дрога не се зголемила, како што многумина тврделе, туку напротив се намалила во големи размери. Законот стапи на сила во 2001 година кога имало 80 смртни

Read More

Актерот Чарли Шин кој откри дека боледува од ХИВ е портпарол и промотор на новиот вид на кондоми Lelo Hex кои се изработени од нов вид на еластичен и издржлив материјал со склопување на парчиња осумаголници кои гарантираат поголема безбедност и воопшто не може да

Read More

Австралија стравува од масовно ширење на ХИВ вирусот. Центарот за спречување на ширење зарази денеска повикаа над 11.000 лица да се тестираат поради „можна и многу веројатна“ зараза со ХИВ вирусот, Oд ноември лани,  во најмалку 12 стоматолошки ординации инспекторите утврдиле дека хигиената и несоодветната стерилизација на

Read More