Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "ХЕРА"

Граѓаните кои не го знаат својот ХИВ статус да направат ХИВ тест во најблиските центри за тестирање, кое е бесплатно, доброволно и доверливо, а резултатите ќе ги добијат за помалку од 30 минути и се загарантирани - порачаа денеска на прес-конференција од ХЕРА – Асоцијација

Read More

Со сведочење на жена на која не и било дозволено да го абортира плодот за кој имала медицински сознанија дека е со аномалии, во Скопје се одбележа 28 септември, глобалниот ден за акција и пристап до безбеден и легален абортус, во организација на Х.Е.Р.А која

Read More