Sunday, Sep 27, 2020
HomePosts Tagged "декриминализација"

Одлуката на Португалија (од пред 15 години) да ги декриминализира дрогите го менува светот. Петнаесетгодишното искуство вели дека употребата на дрога не се зголемила, како што многумина тврделе, туку напротив се намалила во големи размери. Законот стапи на сила во 2001 година кога имало 80 смртни

Read More

Група на демонстранти беа блокирани од агентите на Тајната служба во Вашингтон кои со џиновски џоинт направен од балон сакаа да протестираат за сите кои се осудени на тешки затворски казни за користење на марихуана. Протестот започна точно во 4:20 часот како симбол на движењето

Read More